Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder fra Stiftet 2023
Nyheder

Skal kirken have skov?

Folkekirken er Danmarks tredjestørste jordejer. Det stiller krav om ansvarlig og bevidst jordforvaltning – og det giver mulighed for at gøre en grøn forskel. Det skriver Folkekirkens Grønne Omstilling, der gerne guider til skovrejsning på kirkens jorde.

"...jord er ikke bare jord. Jord er også det potentiale, der ligger i jorden. Hvad vi bruger den til – og hvad vi vælger ikke at bruge den til – har stor betydning for både vores miljø og klimaet. For mangfoldigheden af liv. Biodiversiteten." Kilde: Folkekirkens Grønne Omstilling

Skovrejsning kan bidrage til løsninger på mange af de globale og nationale udfordringer vi står overfor. Særlig aktuelt er klima- og biodiversitetskriserne. Men skov kan også bidrage til at beskytte drikkevand og skabe rum for oplevelser og friluftsliv for menighedens medlemmer. 

 

Skovrejsning til glæde for lokalmiljø og kirkeliv

Terslev Kirke ved Haslev har etableret skov på et 13 hektar stort område. Det skal bruges delvist som skovkirkegård og delvist som kirkeskov, hvor lokalområdets beboere kan boltre sig.

"Det helt centrale er, at kirken er med til at give borgerne i vores by et frirum," siger menighedsrådsformand Claus Hegelund.

Se indslaget på TV2Øst om kirkeskoven ved Terslev Kirke her

 

Hvordan gennemfører man succesfuldt en skovrejsning?

Folkekirken ejer godt 8.500 hektar landbrugsjord. Denne korte guide skal hjælpe menighedsråd, der overvejer at rejse skov, med at få afklaret kirkejordens potentiale.

Læs mere om skovrejsning på kirkens jorde her