Kalender til præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift
Festsymposium for etablering af Tværfagligt netværk mellem praktiserende læger og sognepræster
Engang var lægen og præsten én og samme person. Med tiden blev de to videnskabelige traditioner og dermed også adskilt. Nu markerer vi, at der er udviklet en metode til at etablere og udvikle lokale samarbejder mellem de to faggrupper til gavn for patienter, læger og præster. Læs mere her.
Kursus - "ro til tro"
Ro til tro med børn og unge
Hvordan skaber vi ro til tro for alle involverede med de udfordringer, der er i kirkelig undervisning med og for børn og unge.
Kom til en kursusdag den 6. maj 2025 kl. 9.30-13.30 i Stenlille sognegård og kirke, hvor der vil være fokus på enkle veje til mere ro i arbejdet med konfirmander.
Program:
9.30 velkomst
9.45 Pædagogiske tilgange og undervisningsmetoder med børn og unge. Overvejelse over specialpædagogiske tiltag som alle kan have gavn af og som kan give ro for både børn, unge og underviser ved Lenette Darling (Uddannet socialpædagog og teolog, sognepræst ved Årby Kirke og Kalundborg arrest).
Pause.
10.45: Ro i undervisningen: et konkret praktisk bud på en undervisningsramme med få skift og stor forudsigelighed ved Ane Bisgaard LaBranche (Teolog og sognepræst v. Roskilde Domkirke).
11.30: frokostpause.
12.30: Ro til tro/bud på en meditativ praksis med konfirmander v. Hanne Vesth (Teolog og sognepræst ved Sct. Bendts Kirke i Ringsted).
13.15: opsamling og afrunding
Sted: Stenlille Sognegård, Enghavevej 12, 4295 Stenlille
Tilmelding til Anita Obeling Kring på aok@km.dk
Der er kaffe/te og croissanter ved ankomsten. Sandwich kan bestilles hos Anita ved tilmelding mod egenbetaling på 50 kr.
Angiv gerne om du primært arbejder med minikonfirmander eller konfirmander.
Dagen er den første i en række, der sætter fokus på arbejdet med børn og unge og spiritualitet: 2026 Fortællingens kraft +
2027 Hånd & Ånd.
Meditationsgruppe for præster
Har du lyst til at blive del af en fast meditationsgruppe i Roskilde Stift ?
Vi mødes 4 gange om året og er under ledelse af Peter Ruge.
Møderne i foråret 2025 er 27. januar 2025 og 12. maj – begge dag kl. 10-16
Læs mere her: Meditationsgruppe for præster
Store Bededag: Fredsgudstjeneste, lystænding og fælles bøn – i selskab med Roskilde Domkirkes Drengekor
På denne særlige aften i Domkirken sætter vi fokus på bønnens praksis – og vi beder også sammen en helt ny bøn, som vi kalder
"Vores Bøn". Den er skabt med hjælp fra kirkegængere i hele Roskilde Stift og afspejler på den måde folkeånden i stiftet anno 2025.
Aftensangens højtidelige stemning møder bønnens intime væsen, og dermed åbner sig et rum, hvor menigheden henvender sig til Gud.
Aftenens program indeholder læsninger, refleksioner, bøn, kormusik og fællessalmer. Vi giver os tid til at åbne sanser og hjerte for budskabet om, at der – i følgeskab med Kristus – findes en vej mod fred.
Som en del af gudstjenesten tænder vi lys i kirken.
Himmelske Dage i Silkeborg
Læs mere på www.himmelskedage.dk
Stiftskonvent (Stiftspræstestævne) 2025
Se program og tilmeld dig her: https://folkekirkensintranet.dk/nyheder/roskilde-stiftskonvent
Konferencen - Kirke med og for ældre 2025
Dato: TIRSDAG d. 2. september 2025 kl. 10-15
Sted: Brogården på Fyn
Henvender sig til: Præster, KK-medarbejdere, Organister, demenskonsulenter, plejehjem.
Arrangør: FUV
Konferenceleder: Lillian Jordan Nielsen
Denne dag vil der være fokus på Kirke med og for ældre. Indenfor det gudstjenestelige, demens og samskabelse mellem kommune og kirke.
Program kommer senere.
Personregistrering Efteruddannelses-kursus - PEUkursus – for provster, kbf.-præster og kordegne
I Roskilde Stift afholdes PEU-kurset torsdag d. 4. september: kl. 09-12 på Scandic Roskilde Park, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde og kl. 13-16 på Scandic Roskilde Park, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde. Få mere information og tilmeld dig her.
Skaberværk – fra klimaangst til handlekraft
Dåb på dagsordenen
Er tiden inde til at ændre dåbsritualet i folkekirken? Mød nogle af dåbskommissionens medlemmer til en drøftelse af dåbsritualet og dåbens betydning, og få inspiration til den lokale samtale om dåben. Arrangeret af stiftes Liturgiudvalg sammen med Distriktsforeningerne af Mednighedsrådsmedlemmer.
Mere info følger.
Dåb på dagsordenen
Er tiden inde til at ændre dåbsritualet i folkekirken? Mød nogle af dåbskommissionens medlemmer til en drøftelse af dåbsritualet og dåbens betydning, og få inspiration til den lokale samtale om dåben. Arrangeret af stiftes Liturgiudvalg sammen med Distriktsforeningerne af Mednighedsrådsmedlemmer.
Mere info følger.