Fortsæt til hovedindholdet
For præster, ansatte og frivillige
Kurser & konferencer for præster, ansatte og frivillige i Roskilde Stift

KURS Akademiet

14
sep.

Kristendommens og kirkens rødder er flere tusind år gamle og er rammen for vores forståelse af Gud og tilværelsen den dag i dag.

KURS er en nyskabelse og står for KristendomsUndervisning i Roskilde Stift. KURS Akademi vil bugte sig imellem et skatkammer af bibelske grundfortællinger, kirkehistoriens vingesus og etiske dilemmaer.

Over otte lørdage tager vi livtag med de klassiske teologiske discipliner: Det Gamle Testamente, Det Nye Testamente, Kirkehistorie, Etik og Dogmatik.

Hver lørdag byder på to fagmoduler med foredrag, læsning af grundkilder og faglige samtaler. Noget af det unikke ved KURS Akademi er brugen af ’kollokvier’. Kollokvie er et herligt klassisk udtryk, der kommer af det latinske ord for samtale: ’colloquim’. Så ud over forelæsninger, byder Akademiet på undervisning i samtaleform ud fra grundkilder som altså hedder kollokvier. Kollokvierne på KURS Akademi tager afsæt i kilder som Augustin, Luther og Kierkegaard.

At spise sammen er godt, så KURS Akademiet indrammes naturligvis af lækker mad tilberedt af kokken Rasmus Ryborg fra ’LUNCH and other stories’.

Læs mere og tilmeld dig her: KURS - Roskilde Stift (billetexpressen.dk)


< Tilbage til kalenderen